Volg ons op
Baanlengte
n.b.
Klimduur
3,5 uur

Welkom bij Klimbos Achterhoek in Ruurlo

In de prachtige bossen van Ruurlo vind je Klimbos Achterhoek. Hier beleef je een magisch dagje uit samen met je familie, vrienden, collega’s of klasgenoten. Het mooiste en enigste Klimbos van de Achterhoek ligt maar op 20 km afstand van Zutphen en Doetinchem.

Juniorbos

Een bezoek aan het Klimbos is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.30m kun je al starten met de oranje routes in het Juniorbos. Ons adviesleeftijd is om vanaf 7 jaar te komen klimmen. Voor kinderen een spannend avontuur waarbij ze hun eigen grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier hebben!

Klauterroute

Klimbos Achterhoek heeft als enige locatie een Klauterroute. Deze is in samenwerking met Stichting Kanjers voor Kanjers ontwikkeld waarbij klimmers niet gezekerd zijn. Deze route is laag bij de grond, maar geeft toch een echte klimervaring. Leuk voor peuters en kinderen met een beperking.

Voor elke leeftijd wat wils

Als volwassene kun je mee klimmen met je kind of kleinkind, maar je kunt ook zelf aan de slag. Voor het volwassene bos heb je een minimale reikhoogte van 1.60m nodig. Elke route verschilt in niveau en hoogte. De groene route Discovery is mooi om mee te beginnen. Na de warming-up is de blauwe route Sensation met een hoogte van 8 meter een leuke uitdaging. Kun je er geen genoeg van krijgen? Klim dan ook nog de rode route Emotion met een hoogte van 12 tot 16 meter.

Wil je graag door de lucht tussen de bomen zoeven? Kies dan voor de bruine tokkelroute. Plezier gegarandeerd, want dat gaat nog best hard! Voor een echte adrenaline kick sluit je af met de grijze route waarbij je een vrije val maakt en met de bungee in een gigantisch net beland. In totaal heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus leef je van harte uit!

Meer informatie

Tarieven -
Individuele klimkaarten

Regulier
(vanaf 1.60m reikhoogte)
€21,95 p.p.
Junior
(vanaf 1.30m reikhoogte)
€15,95 p.p.

Contact -
informatie

Adres
Hengeloseweg 2
7261 LV Ruurlo

Openingstijden* Klimpark -
Klimbos Achterhoek

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 - 18.00 u
donderdag 12.00 - 18.00 u
vrijdag 12.00 - 18.00 u
zaterdag 11.00 - 18.00 u
zondag 11.00 - 18.00 u
*Tijden onder voorbehoud, kunnen afwijken op feestdagen en in vakanties. Kijk voor actuele tijden op de website van Klimbos Achterhoek.

Via ons vind je het perfecte klimpark!

Alle klimparken van Nederland zijn nog nooit zo dicht bij elkaar geweest.

Via Klimpark.nl vind je altijd het perfecte klimpark voor het perfecte uitje. Vindt een klimpark bij je in de buurt of aan de andere kant van het land. Alle info staat op Klimpark.nl.